Till 6 runda kakor
25 g jäst
3 dl laktosfri mjölk alt soja eller havremjölk
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 dl havregryn (ren havre)
1 tsk bakpulver
6 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
Smält (mjölkfritt) smör eller olja till pensling
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölk och vatten till 37 grader och rör ut jästen med lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn. Låt svälla i ca 10 minuter.
Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Häll ut den lite lösa degen på mjölat bakbord. Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad.
Dela degen i 6 bitar och forma till bollar. Kavla ut till stora kakor, ca 1/2 cm tjocka. Flytta över till plåtar.
Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla bröden med smält smör eller olja.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela varje kaka på mitten i två halvmånar.
Här är orginalreceptet:
http://glutenfriagodsaker.blogspot.se/2014/09/glutenfria-honokakor.html?m=1