Inlagd stekt strömming

0,5 tsk salt
0,5 dl ströbröd
50 g smör
1 krm svartpeppar nymald
2 msk hackad dill
16 st strömmingsfiléer
Lag:
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 st rödlök
10 st kryddpepparkorn
0,5 dl ättiksprit 12%
Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Strö över dill, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.

Blanda ströbrödet med 1/2 tsk salt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet.

Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och salt så att socker och salt löser sig. Låt lagen kallna. Skala och skiva löken. Krossa kryddpepparn grovt. Blanda ner lök och kryddpeppar i lagen.

Stek strömmingsflundrorna i smöret ca 3 min per sida. Lägg ner de varma, nystekta flundrorna i en glasform häll över ättikslagen och låt dem kallna före servering. Helst över natten i kylskåp.

RECEPT FRÅN ALLT OM MAT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s