0,5 tsk salt
0,5 dl ströbröd
50 g smör
1 krm svartpeppar nymald
2 msk hackad dill
16 st strömmingsfiléer
Lag:
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
0,5 st rödlök
10 st kryddpepparkorn
0,5 dl ättiksprit 12%
Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Strö över dill, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.
Blanda ströbrödet med 1/2 tsk salt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet.
Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och salt så att socker och salt löser sig. Låt lagen kallna. Skala och skiva löken. Krossa kryddpepparn grovt. Blanda ner lök och kryddpeppar i lagen.
Stek strömmingsflundrorna i smöret ca 3 min per sida. Lägg ner de varma, nystekta flundrorna i en glasform häll över ättikslagen och låt dem kallna före servering. Helst över natten i kylskåp.
RECEPT FRÅN ALLT OM MAT