2 röda paprikor, rostade skalade
2 msk olivolja
1 skiva vitt bröd
75 g mandel, skållade skalade rostade
2 krm chiliflakes
1 st vitlöksklyfta
2 dl passerade tomater
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor.
Blanda i en matberedare mandel, bröd, chilipeppar och vitlök.
Tillsätt urkärnad rostad paprika, tomat, paprikapulver, salt och peppar.
Blanda i vinäger och tillsätt sedan oljan lite i taget med maskinen igång.
Servera såsen kall eller rumstempererad. Håller 4-5 dagar i kyl.
ROSTA PAPRIKOR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250° och grill. Halvera paprikorna och kärna ur dem.
Lägg dem på oljad plåt. Rosta dem tills skalen är ordentligt brunsvarta.
Tag ut plåten, täck med bakplåts- eller smörpapper samt en handduk.
Låt paprikorna svalna innan skalen dras av.