Cookie Crumble

IMG_1512

Den i särklass godaste kardemummakakan.

Ingredienser
100 g smör
3 dl strösocker
1 ägg
1½ dl mjölk
1 dl gräddfil
1 msk hel kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1 banan
1 dl lingon
Pärlsocker

Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker till en smet, tillsätt ägget.
Blanda ned mjölk och gräddfil. Stöt kardemumma i mortel och tillsätt i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta, vaniljsocker och salt. Rör till en jämn smet.
Smörj en springform och bröa den med pärlsocker. Tillsätt hälften av smeten i formen, skiva ner bananen och strö över lingon. Täck med resten av smeten och ströa över rejält med pärlsocker.
Grädda längst ned i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter.
Servera gärna med vaniljglass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s