Blåbärskakor

20140203-194101.jpg

För 8 st

Goda blåbärskakor av vetebröd, jag brukar baka ut dem som pizzor, de blir enkla att skära och servera. Dessa behöver inte serveras med glass eller vanlijsås, underbara som dom är……

Ingredienser
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl special

Fyllning:
Blåbär
1dl socker
1 msk potatismjöl

Florsocker pudras över innan servering

Gör så här
Smält smör och tillsätt mjölk, värm till fingervarmt och rör ut jästen. Tillsätt ägget, socker, salt och vetemjöl till ganska lös deg. Låt jäsa i 30 min.
Baka ut pizzor och lägg på bakplåtar, låt jäsa ytterligare 30 min och fyll pizzorna med blåbär blanda ihop socker och potatismjöl och strö över bären.

Grädda i ca 20 min i 175 graders värme.

Låt svalna på galler och pudra över florsocker innan ni njuter av fikastunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s