Biskvier

20140210-203327.jpg

200 gr mandelmassa
2 äggvitor
200 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 äggula

Vaniljessens
50 gr Philadelphiaost

Riv mandelmassan och blanda i äggvitan med elvisp till jämn smet.
Spritsa ut små rundlar (ca 20 st) på bakplåtspapper, ungefär som femkronor.
Grädda i 180 grader varmluftsugn i ungefär 6 min tills de blivit lite ljusbruna. Ställ att svalna.
Rör ihop fyllningen med krokarna till elvispen
Blanda det mjuka smöret med florsockret och äggulan. Rör till en jämn smet.
Tillsätt vaniljessens och 50 gr Philadelphia ost
Ställ i kylen medan kakorna svalnat.
Tag en kniv och bred ut krämen och forma en topp på botten av varje kaka.
Ställ biskvierna kallt.
Smält 200 gr 70% mörk choklad och doppa biskvierna så att chokladen täcker hela kakan.
Jag använder bakplåtspapper som underlägg och låter kakorna stå på ett galler.
Låt de kallna i kylskåp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s