200 gr mandelmassa
2 äggvitor
200 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 äggula
Vaniljessens
50 gr Philadelphiaost
Riv mandelmassan och blanda i äggvitan med elvisp till jämn smet.
Spritsa ut små rundlar (ca 20 st) på bakplåtspapper, ungefär som femkronor.
Grädda i 180 grader varmluftsugn i ungefär 6 min tills de blivit lite ljusbruna. Ställ att svalna.
Rör ihop fyllningen med krokarna till elvispen
Blanda det mjuka smöret med florsockret och äggulan. Rör till en jämn smet.
Tillsätt vaniljessens och 50 gr Philadelphia ost
Ställ i kylen medan kakorna svalnat.
Tag en kniv och bred ut krämen och forma en topp på botten av varje kaka.
Ställ biskvierna kallt.
Smält 200 gr 70% mörk choklad och doppa biskvierna så att chokladen täcker hela kakan.
Jag använder bakplåtspapper som underlägg och låter kakorna stå på ett galler.
Låt de kallna i kylskåp.