
Här är den…. den godaste vegetariska zucchini lasagnen. Välj fina ekologiska grönsaker så blir detta en mycket god rätt.
3 morötter
6 tomater
2 röda lökar
1 stor Zucchini
Färska spenatblad
Sojagrädde
Flingsalt
Svartpeppar
Grekisk Fetaost
Parmesan av god kvalitet
Riv morötter, hacka lök och tomater. Fräs morötterna, tomaterna och rödlöken till lasagnens ”färs”, i en panna med olivolja.
Zucchinin, som ska hyvlas på längden, blir lasagnens plattor.
Sojagrädden och fetaosten blandas ihop och blir ostsåsen.
Varva zucciniplattor, grönsaker, färsk spenat, och sojagrädde.
Avsluta med fetaost och lite sojagrädde på toppen och grädda ca 25-30 min i 180 graders varmluftsugn.
Servera med riven parmesan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Åh vilket bra tips! Tack🙏 Odlar zucchini och behövde inspiration till hur jag kan tillaga dom👍 Har friterat ”zucchiniships” som barnen gillar! Skivat zucchini, dragit ut vatten med hjälp av salt och hushållspapper, doppat skivorna i juttemjöl med lite peppar i, sen i vispat ägg och tillsist i en blandning av glutenfri Panko och hyvlad permesan. Gott som försnacks innan maten till något gott att dricka🤗
Trevlig sommar! Kram 🥰
Skickat från min iPhone