Zucchini lasagne en vegetarisk dröm

Här är den…. den godaste vegetariska zucchini lasagnen. Välj fina ekologiska grönsaker så blir detta en mycket god rätt.

3 morötter

6 tomater

2 röda lökar

1 stor Zucchini

Färska spenatblad

Sojagrädde

Flingsalt

Svartpeppar

Grekisk Fetaost

Parmesan av god kvalitet

Riv morötter, hacka lök och tomater. Fräs morötterna, tomaterna och rödlöken till lasagnens ”färs”, i en panna med olivolja.

Zucchinin, som ska hyvlas på längden, blir lasagnens plattor.

Sojagrädden och fetaosten blandas ihop och blir ostsåsen.

Varva zucciniplattor, grönsaker, färsk spenat, och sojagrädde.

Avsluta med fetaost och lite sojagrädde på toppen och grädda ca 25-30 min i 180 graders varmluftsugn.

Servera med riven parmesan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

En kommentar Lägg till

  1. Lina Hagander skriver:

    Åh vilket bra tips! Tack🙏 Odlar zucchini och behövde inspiration till hur jag kan tillaga dom👍 Har friterat ”zucchiniships” som barnen gillar! Skivat zucchini, dragit ut vatten med hjälp av salt och hushållspapper, doppat skivorna i juttemjöl med lite peppar i, sen i vispat ägg och tillsist i en blandning av glutenfri Panko och hyvlad permesan. Gott som försnacks innan maten till något gott att dricka🤗

    Trevlig sommar! Kram 🥰

    Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s