Blåbärsbakelse med vit chokladmousse Glutenfri

4 ägg

2 dl socker

1 tsk bakpulver

0,75 dl potatismjöl

0,25 dl maizena

1 dl Semper fin mix

Vispa ägg och socker till det blir vitt och pösigt.

Blanda noga bakpulver med mjölet.

Vispa i mjölet och häll ut smeten på en bakpappersklädd ugnsform.

Grädda 180 graders varmluft i 15-17 min

Låt kallna.

Skär kakan i lagom stora bitar eller tag ut rundlar.

Fyllning:

Vit chokladmousse

Finns att köpa som pulver, vill man göra egen finns ett bra recept här: https://www.arla.se/recept/vit-chokladmousse/

Blåbärssylt av fin kvalité

Lägg ett litet tårtpapper i botten, jag använde dessa

https://leilasgeneralstore.com/produkt/tartpapper-30-pack/

Bred ett jämt lager sylt på kakbotten, därefter chokladmousse som måste vara

iskall. Toppa med färska blåbär.

Låt stå kallt ett par timmar före servering.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s