Vitt matbröd gluten och laktosfritt

50 g jäst

8 dl vatten (37 grader varmt)

70 g laktosfritt smält smör

2 1/4 tsk salt

1 dl flytande honung

ca 13 dl glutenfri mjölmix (Lailas blåa)

Olivolja till pensling

Flingsalt

Bäst blir detta bröd i hushållsmaskin.

Rör ut jästen i fingervarmt vatten.

Tillsätt resten av ingredienserna och kör degen i minst fem minuter.

Häll smeten i en smord form (2 liter)

Låt brödet jäsa under bakduk i 40 min.

Pensla brödet med olja och strö över flingsalt och/eller någon god krydda

Grädda i 200 graders varmluft i 25-30 min.

Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Skiva och lägg i frysen.

Gott att rosta.

Går bra att använda som botten till smörgåstårta uteslut då flingsaltet på toppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s