Persisk kycklinggryta

1 kg kycklingfiléer

2 gula lökar

1 msk tomatpuré

1 msk smör

1 msk citronolja

2 lagerblad

1/2 tsk gurkmeja

1/2 tsk kanel

1 krm saffran

1 krm salt

1 krm svartpeppar

1 dl hackad persilja

saft av 1/2 pressad lime

1 1/2 dl vatten

2 dl Berberisbär

Hacka lök och stek den tillsammans med tomatpuré i smör och olja.

Lägg i kycklingfiléerna. Skär dom i bitar om du har stora filéer.

Stek och vänd filéerna i varm panna.

Tillsätt alla kryddor och limesaft/vatten.

Låt allt koka i en timma.

Strö över beriberisbär och servera med ris.

Det är gott att blanda bären i riset istället för i kycklinggrytan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s