Asiatisk sesampanerad torskrygg med risnudlar 

4 st bitar torskrygg
1 ½ dl japansk soja
2 cm riven ingefära 
Juice från en lime
1 röd paprika
2 stjälkar salladslök
Risnudlar för fyra personer
Sesamfrön

Skär torskryggen i två cm tjocka bitar, går lättast om den är lite halvfryst. 
Blanda soja, ingefära och limejuice i en skål.
Lägg ned torskbitarna i skålen och låt stå i ca en timma.

Skär paprika och salladslök i bitar och fräs i olja.

Koka vatten med salt till nudlarna, när vattnet kokar
lägg i nudlarna i vattnet, rör om, tag bort kastrullen
från plattan och lägg på locket.

Klart efter tre minuter. Spola nudlarna i vatten och rör
ned lite olivolja så det inte klibbar.

Häll sesamfrön i en djuptallrik och panera fiskbitarna runt om.
Stek i olja (citronolja är godast), häll över lite av marinaden i
stekpannan och låt puttra en stund.

Jag serverade allt i en stor skål. Nudlarna längst ned, sedan paprika och lök.
Lägg fiskbitarna uppe på allt tillsammans med tex machesallad. 

Gott gott gott 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s