4 st bitar torskrygg
1 ½ dl japansk soja
2 cm riven ingefära
Juice från en lime
1 röd paprika
2 stjälkar salladslök
Risnudlar för fyra personer
Sesamfrön
Skär torskryggen i två cm tjocka bitar, går lättast om den är lite halvfryst.
Blanda soja, ingefära och limejuice i en skål.
Lägg ned torskbitarna i skålen och låt stå i ca en timma.
Skär paprika och salladslök i bitar och fräs i olja.
Koka vatten med salt till nudlarna, när vattnet kokar
lägg i nudlarna i vattnet, rör om, tag bort kastrullen
från plattan och lägg på locket.
Klart efter tre minuter. Spola nudlarna i vatten och rör
ned lite olivolja så det inte klibbar.
Häll sesamfrön i en djuptallrik och panera fiskbitarna runt om.
Stek i olja (citronolja är godast), häll över lite av marinaden i
stekpannan och låt puttra en stund.
Jag serverade allt i en stor skål. Nudlarna längst ned, sedan paprika och lök.
Lägg fiskbitarna uppe på allt tillsammans med tex machesallad.
Gott gott gott