Glutenfri  Cheesecake  Dulche de Leche  

  • 15 glutenfria digestivekex (Semper 1 pkt)
  • 100 gr smält smör
  • 1 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • 50 ml mjölk
  • 250 g cream cheese
  • 2 ägg
  • en nypa salt
  • 1 burk karamelliserad Dulce de Leche
  • 3 msk starkt kaffe

Mixa kexen med socker och smält smör. Klä en springform 24 cm med bakplåtspapper. Tryck ut massan i formen och grädda i 175 grader varmluftsugn cirka 8 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter, krama därefter ut vattnet och lägg dem i en kastrull med mjölken, värm på platta under omrörning till gelatinet smält.

Blanda cream cheese, ägg, Dulce de Leche, salt, kaffe och gelatinblandningen i en skål. Vispa länge för att undvika klumpar. Häll smeten över kexbotten och grädda i 175 grader cirka 30-35 min.

Låt svalna och förvara sedan i kyl några timmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s