- 15 glutenfria digestivekex (Semper 1 pkt)
- 100 gr smält smör
- 1 dl socker
- 2 gelatinblad
- 50 ml mjölk
- 250 g cream cheese
- 2 ägg
- en nypa salt
- 1 burk karamelliserad Dulce de Leche
- 3 msk starkt kaffe
Mixa kexen med socker och smält smör. Klä en springform 24 cm med bakplåtspapper. Tryck ut massan i formen och grädda i 175 grader varmluftsugn cirka 8 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter, krama därefter ut vattnet och lägg dem i en kastrull med mjölken, värm på platta under omrörning till gelatinet smält.
Blanda cream cheese, ägg, Dulce de Leche, salt, kaffe och gelatinblandningen i en skål. Vispa länge för att undvika klumpar. Häll smeten över kexbotten och grädda i 175 grader cirka 30-35 min.
Låt svalna och förvara sedan i kyl några timmar