200 gr smör
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk kardemummakärnor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
0,5 dl pofiber
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 dl rismjöl
6 dl glutenfri mjölmix
Rismjöl till utbakning
Observera att degen skall vila i kylskåp över natten.
Skär matfettet i bitar och lägg det i en bunke. Tillsätt ingefära och de övriga kryddorna.
Det går alldeles utmärkt med färdigblandade pepparkakskryddor.
Koka upp socker och sirap i en kastrull och häll det genast över i bunken med fett och kryddor. Rör ordentligt och låt det smeten kallna.
Blanda PO-fiber, bikarbonat, rismjöl, kakao och mjölmix.
Rör ner blandningen i den kalla kryddsmeten.
Arbeta samman till en slät och smidig deg.
Låt degen vila övertäckt med plastfilm ca 1 dygn i kylskåp.
Kavla ut degen. Arbeta degen smidig på (ris)mjölat bakbord. Dela degen i mindre bitar och kavla varje degbit mellan plastfilm. Då får man tunna fina pepparkakor utan att det fastnar. Ta ut figurer med formar.
Lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
OBS! I varmluftsugn 200 grader endast tre minuter.
Låt de färdiga pepparkakorna kallna på plant underlag.
Orginalreceptet som jag gjort om lite finns här…
http://www.tasteline.com/Recept/glutenfria_pepparkakor