Äntligen har jag lyckats baka goda glutenfria tekakor.
Dessa är lättbakade och jag har räknat om receptet
så man slipper väga ingredienserna.
50 gr margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 msk fiberhusk
2 dl havregryn rena glutenfria
1 dl boveteflingor
4 dl havremjöl (OatFlour glutenfritt)
2 msk socker
1 tsk salt
Smält margarinet i en kastrull,
tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. 37º
Smula jästen och rör ut den med den varma mjölken.
Blanda i fiberhusk och låt svälla i två minuter.
Blanda mjölsorterna med socker och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta den lösa degen ”smeten” hårt några minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Forma en rulle av degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 12 bitar och rulla runda bullar.
Platta ut dem med handen till tunna runda kakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Nagga kakorna och jäs under bakduk cirka 30 minuter.
Grädda i 220 grader varmluft i cirka 10 minuter. Låt sedan kakorna svalna på galler under bakduk.
Går bra att frysa.