Glutenfria mjukkakor i stekpanna

IMG_2157.JPG

25 g jäst
75 smör
3 dl A-fil eller filmjölk 3%
4 dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
Brödkrydda efter smak ( 1 msk)
780 gr (ca13 dl) glutenfritt mjöl + lite till utbakningen.

Smält smöret och tillsätt fil och mjölk, värm till fingervarmt.
Smula jästen i köksmaskin och strö över 1 tsk socker.
Rör ut jästen med vätskan.
Blanda ihop mjölet med salt och hjorthornssalt.
Blanda allt och låt köksmaskinen gå några minuter.
Smeten ska vara lös.
Låt jäsa 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord (tillsätt mera mjöl om
den är för lös).
Dela i 10-15 bitar och kavla ut rundlar med vanlig kavel
avsluta med kruskavel.

Grädda brödet i varm, torr stekpanna på spisen.
Kakorna svalnar bäst inlindade i kökshanddukar.
Dom kakor du inte äter upp håller sig bäst i frysen.
Detta recept går att göra mjölkfritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s