Glutenfria Frallor 

20140704-193541-70541813.jpg

50 g jäst
6 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1 dl havregryn (glutenfria) eller boveteflingor
4-5 msk honung
2 tsk flingsalt
4 dl majsmjöl
4 dl glutenfri fin mjölmix

Hittade receptet på matklubben.se och gjorde om det lite

Blanda ner mjölet, fiberhusk, havregryn/boveteflingor, honung och salt.
Rör om och låt stå i 10 min.

Smula jästen i en bunke.
Värm mjölk och olja i mikron till fingervarmt.
Rör ut jästen med mjölken/oljan
Tillsätt 2/3 av mjölet och kör i köksmaskin
Blanda i resten av mjölet och låt maskinen köra runt degen i några minuter.
Spritsa eller klicka ut 10-15 frallor på bakplåtspapper.
Strö över havregryn/boveteflingor på frallorna
Låt jäsa i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter eller tills de får en fin gyllene färg.
Låt svalna på galler. Mums.

Orginalreceptet finner du här.
http://www.matklubben.se/recept/olagligt_goda_frukostfrallor_glutenfria__79040.html#.U7a5fGIayK0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s