5 dl mjölk
4 dl glutenfritt havregryn
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk fiberhusk
150 g smör
25 g jäst
500 gr mjölmix (lite till utbakningen)
Värm mjölken ljummen i mikrovågsugn cirka två minuter.
Blanda ihop havregryn, sirap, salt och fiberhusk.
Häll mjölken över och låt svälla i tio minuter..
Smält smöret och rör ner i grynblandningen.
Rör ned jästen i lite av den varma grynblandningen till den löst sig.
Tillsätt först grynblandningen och sedan mjölmixen, lite i taget, till en smidig deg.
Bäst gör man det i köksmaskin. Arbeta degen väl i fem minuter.
Låt jäsa i 40 minuter.
Tag upp degen och knåda den, rulla till en lång rulle och dela i 12-15 bitar. Rulla till
bollar och platta sedan till en tekaka på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter, nagga tekakorna och grädda i 200 graders varmluftsugn i 8-10 minuter.