Glutenfri Fransk chokladtårta

Bottnar

2 dl glutenfri mjölmix
1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
3 dl socker
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl rapsolja
100 gr mörk choklad
2 1/2 dl gräddmjölk eller filmjölk
2 1/2 dl kaffe

Smält chokladen över vattenbad.
Blanda de torra ingredienserna tillsätt ägg, rapsolja, kaffe, smält choklad och gräddmjölk, kör smeten kraftigt några minuter i köksmaskin.
Smörj och bröa ( glutenfritt ströbröd) två formar 20 cm i diameter och fördela smeten i dessa.
Grädda i 175 graders varmluftsugn i cirka 25-30 min.
Låt de svalna i formarna.

Chokladkräm

5 dl florsocker
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
200 g smör
1 dl grädde

Rör mjukt smör till det blir pösigt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao,
lite åt gången, sist i med smält choklad och grädde.

Rör ihop allt till en slät kräm.

Montera kakan med mycket kräm mellan bottnarna och ett fluffigt lager runt om hela tårtan.

Tårtan blir godast om den får i kylskåp över natten.

Orginalreceptet som jag gjort om lite finns här:
http://mittkok.expressen.se/recept/lyxig-glutenfri-mjolkfri-chokladtarta/
och den går ju även att göra mjölkfri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s