Glutenfria Chokladcupcakes 

20140408-202613.jpg

Ca 20 små

2 ägg
2 dl strösocker
125 gr smör
1 1/2 dl mjölk
3,5 dl mjölmix glutenfri
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Topping
150 gr philadelphiaost
1 äggula
4 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl strösocker
1/4 dl pressad citron

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smält smör och mjölk.
Blanda torra ingredienser och sikta ned i smeten.
Häll i muffinsformar och grädda cirka 10 min i 180 graders varmluftsugn.
Låt kallna på galler.

Vispa ihop ingredienserna till toppingen,
om den känns lös så tillsätt mer kakao.
Häll toppingen i en spritspåse och låt kallna i kylskåp.
Spritsa chokladfyllningen över kakorna och låt dem gärna stå kallt
innan servering.

2 kommentarer Lägg till din

  1. ria salomonsson skriver:

    Helt fantastiska chokladmuffins. Luftiga och jättefina i konsistensen,och toppingen var helt underbar. Rekommenderas

    1. brittskic skriver:

      Kul att du tyckte om dem. Nu letar jag nya recept. Kanske småkakor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s