Ca 20 små
2 ägg
2 dl strösocker
125 gr smör
1 1/2 dl mjölk
3,5 dl mjölmix glutenfri
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Topping
150 gr philadelphiaost
1 äggula
4 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl strösocker
1/4 dl pressad citron
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smält smör och mjölk.
Blanda torra ingredienser och sikta ned i smeten.
Häll i muffinsformar och grädda cirka 10 min i 180 graders varmluftsugn.
Låt kallna på galler.
Vispa ihop ingredienserna till toppingen,
om den känns lös så tillsätt mer kakao.
Häll toppingen i en spritspåse och låt kallna i kylskåp.
Spritsa chokladfyllningen över kakorna och låt dem gärna stå kallt
innan servering.
Helt fantastiska chokladmuffins. Luftiga och jättefina i konsistensen,och toppingen var helt underbar. Rekommenderas
Kul att du tyckte om dem. Nu letar jag nya recept. Kanske småkakor?