1 stor paj eller sex små
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör
1 ägg
Clementincremé
2 clementiner, rivet skal
1 dl pressad clementinsaft
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
125 g smör
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Blanda ihop mjöl, smör och socker tillsätt ägget och kör ihop pajen i en matberedare.
Kavla ut degen i en stor pajform eller sex små formar med löstagbar kant.
Nagga och grädda i 225 grader varmluftsugn i 10 minuter.
Tvätta clementinerna och riv skalet. Blanda clementinskal, clementinsaft, äggulor och socker.
Smält smöret i en kastrull och rör i ägg- och clementinsaftblandningen.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning
Spritsa marängen på pajen.
Bränn marängen med en brännare eller ställ in formen i ugnen på grill 250 grader
tills marängen fått färg.