Clementinpaj

20140118-182523.jpg

1 stor paj eller sex små

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör
1 ägg

Clementincremé
2 clementiner, rivet skal
1 dl pressad clementinsaft
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
125 g smör

Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker

Blanda ihop mjöl, smör och socker tillsätt ägget och kör ihop pajen i en matberedare.
Kavla ut degen i en stor pajform eller sex små formar med löstagbar kant.
Nagga och grädda i 225 grader varmluftsugn i 10 minuter.

Tvätta clementinerna och riv skalet. Blanda clementinskal, clementinsaft, äggulor och socker.
Smält smöret i en kastrull och rör i ägg- och clementinsaftblandningen.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning
Spritsa marängen på pajen.
Bränn marängen med en brännare eller ställ in formen i ugnen på grill 250 grader
tills marängen fått färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s