Brittskis Äppelkaka

20140210-202147.jpg

En lättbakad jättegod äppelkaka

150 g smör
1 1/2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 äggula

2 stora äpplen
2 msk socker
Kanel efter smak
Hackade hasselnötter

Blanda socker, mjöl, bakpulver och smör i tärningar i en matberedare.
Kör ihop till en smulig massa. Tillsätt äggula och låt allt snabbt bli en deg
Lägg degen kallt i en plastpåse i en halvtimme.

Tryck ut mördegen i pajform och förgrädda skalet i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter

Skala och skiva äpplena tunt. Blanda socker och kanel i en plastpåse och
blanda runt äppelskivorna i sockerbladningen. Fyll pajskalet med äppelbitarna och toppa med hackade hasselnötter, grädda i 20 minuter (200 grader)

Servera med vaniljsås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s