En lättbakad jättegod äppelkaka
150 g smör
1 1/2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 äggula
2 stora äpplen
2 msk socker
Kanel efter smak
Hackade hasselnötter
Blanda socker, mjöl, bakpulver och smör i tärningar i en matberedare.
Kör ihop till en smulig massa. Tillsätt äggula och låt allt snabbt bli en deg
Lägg degen kallt i en plastpåse i en halvtimme.
Tryck ut mördegen i pajform och förgrädda skalet i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter
Skala och skiva äpplena tunt. Blanda socker och kanel i en plastpåse och
blanda runt äppelskivorna i sockerbladningen. Fyll pajskalet med äppelbitarna och toppa med hackade hasselnötter, grädda i 20 minuter (200 grader)
Servera med vaniljsås.