Krämig laxsoppa med saffran

20140210-203816.jpg

4 portioner

250 gr laxfilé
1 fänkål
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm purjolök
2 paprikor
1 pkt saffran
3 dl crème fraîche
Fiskfond eller buljongtärning
1,2 liter vatten
10 små champinjoner
Färsk persilja

Fräs lök och alla grönsaker i smör så att de får lite färg. Salta och peppra. Mät upp fiskfond som avser 1 liter soppa ( ca 1 msk ). Lägg ned grönsakerna i pannan och låt koka i cirka tio minuter, eller till morötterna börjar mjukna. Tärna laxen och lägg ned den i pannan tillsammans med saffan, champinjoner och persilja. Koka ytterligare cirka tio minuter och rör ned crème fraîche, salt och peppar och låt allt få ett uppkok.
Servera med gott vitt bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s