Britta Tårta!

20140501-121123.jpg

Botten
125 gram smör
1 1/2 dl socker
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Maräng
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Flagad mandel eller nötter över kakan (efter smak)

Fyllning:

3 dl grädde
Socker efter smak
300 gr päron i sockerlag
Riven 70% choklad över efter smak

Gör så här

Värm ugnen till 180 grader
Rör smör och socker pösigt, blanda i äggulor och mjölk under vispning, tillsätt sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 30×40 cm.
Vispa maräng fluffigt och tillsätt sockret och vaniljsockret under vispning. Bred ut marängen över kakan och strö över mandel eller nötter (om man vill).
Grädda i cirka 17-20 minuter i mitten av ungen.

Kakan skall vara guldgul med fluffig maräng.
När kakan svalnat bred över vispad grädde, skivade päron och riv choklad över.
Jag gjorde två kakor och lade päron och grädde emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s