Marängdröm Tårta med Lemoncurd

IMG_1505

Marängbottnar

(2 runda)
6 äggvitor
4 dl strösocker
½ tsk pressad citron

Sätt ugnen på 100 grader.
Visp äggvitorna till skum
Tillsätt socker och pressad citron. Vispa till ett styvt och blank skum som inte rinner ut när man vänder på skålen.
Lägg bakplåtspapper på två ungsplåtar och rita två stora cirklar med blyerts på bakplåtspappret.
Bred ut marängmassan inom cirklarna i ett c:a 1 cm tjockt lager.
Sätt in plåtarna i varmluftsugn och grädda i c:a 1 ½ timme. Marängen är klar när den känns lätt och släpper bakplåtspapperet.

20140210-123602.jpg

Lemoncurd

6 äggulor
1 dl socker
100  g margarin eller smör
rivet skal och saften av 1 citron
Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saft i en rostfri kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Rör i matfettet i små klickar och låt kallna.
Montera tårtan genom att bre lager med citroncurd och vispad grädde.
Jag dekorerade med skivad jordgubbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s