Marängbottnar
(2 runda)
6 äggvitor
4 dl strösocker
½ tsk pressad citron
Sätt ugnen på 100 grader.
Visp äggvitorna till skum
Tillsätt socker och pressad citron. Vispa till ett styvt och blank skum som inte rinner ut när man vänder på skålen.
Lägg bakplåtspapper på två ungsplåtar och rita två stora cirklar med blyerts på bakplåtspappret.
Bred ut marängmassan inom cirklarna i ett c:a 1 cm tjockt lager.
Sätt in plåtarna i varmluftsugn och grädda i c:a 1 ½ timme. Marängen är klar när den känns lätt och släpper bakplåtspapperet.
Lemoncurd
6 äggulor
1 dl socker
100 g margarin eller smör
rivet skal och saften av 1 citron
Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saft i en rostfri kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Rör i matfettet i små klickar och låt kallna.
Montera tårtan genom att bre lager med citroncurd och vispad grädde.
Jag dekorerade med skivad jordgubbar