Marinerade Lammkotletter med rotsaker

20120513-175029.jpg

Vill dela med mig detta jättegoda recept. Jätteenkelt och nästan omöjligt att misslyckas med. En middag med klass.
Till 4-6 personer

Ingredienser
6-8 lammkotletter

Marinad:
2 dl olivolja
3/4 dl soja
2 dl rött vin
1 st stor gul lök,
1 st morot,
1 st lagerblad
1 tsk örtagårdskrydda
2 tsk rosmarin
3 klyftor pressad vitlök

1 dl cashewnötter

10 potatisar
4 morötter
1 kålrot
matolja
salt
honung

Gör så här
Blanda marinaden, lägg ned köttet i dubbla fryspåsar och låt marinera i minst 3 timmar.
Häll sedan kött, marinad och cashewnötter, antingen i ugnspanna 225 grader i ca 40 minuter, eller i stekgryta på spisen 40-50 min.

Skala kålrot och morötter och skär i stavar, klyfta oskalad potatis, lägg i oljad ugnslåda, strö över flingsalt och ringla över honung. Stek i ugnen 250 grader i ca 30 minuter.

Jag serverade lite creme fraiche med pressad vitlök till, gott men kanske lite överflödigt.
Bon Apetit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s