Vill dela med mig detta jättegoda recept. Jätteenkelt och nästan omöjligt att misslyckas med. En middag med klass.
Till 4-6 personer
Ingredienser
6-8 lammkotletter
Marinad:
2 dl olivolja
3/4 dl soja
2 dl rött vin
1 st stor gul lök,
1 st morot,
1 st lagerblad
1 tsk örtagårdskrydda
2 tsk rosmarin
3 klyftor pressad vitlök
1 dl cashewnötter
10 potatisar
4 morötter
1 kålrot
matolja
salt
honung
Gör så här
Blanda marinaden, lägg ned köttet i dubbla fryspåsar och låt marinera i minst 3 timmar.
Häll sedan kött, marinad och cashewnötter, antingen i ugnspanna 225 grader i ca 40 minuter, eller i stekgryta på spisen 40-50 min.
Skala kålrot och morötter och skär i stavar, klyfta oskalad potatis, lägg i oljad ugnslåda, strö över flingsalt och ringla över honung. Stek i ugnen 250 grader i ca 30 minuter.
Jag serverade lite creme fraiche med pressad vitlök till, gott men kanske lite överflödigt.
Bon Apetit