Ingredienser
Botten:
5 äggvitor
3 dl socker
1 1/2 dl nötter
1 dl vetemjöl
Flagad mandel
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Vaniljsocker efter smak
2 bananer i små skivor
300 g mandarinklyftor i sockerlag
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget men fortsätt att visp. Blanda vetemjöl med nötter och vänd ned detta i smeten.
Smörj ett bakplåtspapper, bred ut smeten och häll flagad mandel över. Grädda i 15-20 minuter.
Vänd kakan över ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna.
Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker, låt mandarinklyftorna rinna av. Blanda bananskivor och mandarinklyftor med grädden. Bred detta över kakan och rulla ihop.
Florsocker över om man vill.
MUMS